Partners

Partners

Onze partners werken actief mee om in België zo veel mogelijk deelnemers te engageren voor World Cleanup Day. Ook partner worden? Contacteer ons!

logo-jci-belgium

JCI Belgium

JCI’s missie luidt: Groeikansen aanbieden die jonge mensen aanzetten tot het creëren van positieve veranderingen. JCI biedt zoveel mogelijk kansen en mogelijkheden aan haar leden aan om persoonlijk en professioneel maximaal te groeien.

Lees hier meer over JCI of bekijk het filmpje!

river-cleanup

River Cleanup

River Cleanup startte in 2017 met een 10 minutes cleanup, groeide uit tot 10.000 vrijwilligers in 60 steden langs de Rijn in 2018, en 10 rivieren met 50.000 deelnemers in 20 landen in 2019. De non-profit maakt mensen bewust van de zwerfvuilproblematiek en activeert klein en groot om actie te nemen langs rivieren. Daarnaast implementeert River Cleanup slimme technologieën om drijvend afval op te vangen. Naast het opruimen van rivieren en oevers ontwikkelde River Cleanup programma’s voor scholen en bedrijven om het gebruik van single-use plastic te reduceren en deelnemers deel te maken van de oplossing. Partners zijn onder meer Delhaize, Unilever, Trivago, Eco-oh, Ab Safety, Plasta, Multimasters Group en Sevendays.

Lees meer op hun website

Mooimakers

Mooimakers

Mooimakers is de motor van de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten in Vlaanderen. Mooimakers organiseert campagnes, voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle betrokken actoren en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is het merk waaronder Vlaanderen Mooi uitvoering geeft aan haar beleid. Vlaanderen Mooi is het initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus is verantwoordelijk voor de inzameling en recyclage van huishoudelijke verpakkingen in België. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare netheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (vvsg).

Lees meer op hun website

Eneco Clean Beach Cup

Eneco Clean Beach Cup

Al meer dan tien jaar is het een vaste afspraak voor velen: de eerste zondag van de lente spreken surfers, zeilers, The NorthSeaChefs, familie, vrienden en collega’s samen af voor de grote strandschoonmaak tijdens de Eneco Clean Beach Cup. Met een vuilniszak in de hand schuimen ze de hele kustlijn af voor de grote jaarlijkse strandschoonmaak. Alle Belgische en verschillende Nederlandse surfclubs bundelen de krachten en organiseren hun grote jaarlijkse strandschoonmaak deze keer niet in maart maar wél in september tijdens de World Cleanup Day. Studio Brussel is ook opnieuw aanwezig en zal live uitzenden vanaf de surfclub Icarus in Zeebrugge. Samen met onze duurzame partners waaronder Eneco, Sunweb, National Geographic en Oway werken we aan een propere wereld van morgen.

Meer info op enecocleanbeachcup.be

met de ondersteuning van:

10min logo

10 Minutes a Day (door Jean-Paul Meus) heeft World Cleanup Day mee opgestart in België.

WePlog

WePlog is een handige app waarmee je de beste locaties kan vinden om op te ruimen.

Punchline

Punchline werkt mee aan onze aanwezigheid op social media.

Aria

Aria Digitale Marketing hielp deze website bouwen en voorziet de webhosting.