Partners: JCI

Partners: JCI Belgium

Wat is JCI?

Junior Chamber International (JCI) is een organisatie van ondernemende jonge mensen die leren durven en doen. Iedereen tussen 18 en 40 jaar is welkom bij de vereniging, onafgezien van afkomst, godsdienst, cultuur of politieke achtergrond. JCI is wereldwijd vertegenwoordigd in meer dan 110 landen. JCI is ook gekend onder de benaming(en) Jonge Kamer en Jaycees. In België zijn er ongeveer 1200 leden verspreid over 49 lokale afdelingen waarvan 38 in Vlaanderen.

In 1915 legde H. Giessenbier de basis voor een vereniging die op wereldvlak zou uitgroeien tot één van de grootste jongerenorganisaties. In 1936 werd in Brussel de eerste afdeling op het Europees continent opgericht. België trad in 1947 officieel toe tot de “Junior Chamber International”, kortweg JCI genoemd. Tot twee maal toe werd een Belg tot wereldvoorzitter verkozen, met name Theo Staar in 1949 en Reginald Schaumans in 1991.

JCI’s missie

JCI’s missie luidt: Groeikansen aanbieden die jonge mensen aanzetten tot het creëren van positieve veranderingen. JCI wil zoveel mogelijk kansen aanbieden aan haar leden om ervoor te zorgen dat zij alle mogelijkheden krijgen om persoonlijk en professioneel maximaal te groeien. Deze groeikansen kunnen allen teruggevonden worden in de 4 pijlers waar de hele werking van JCI op gebaseerd is:

 1. Activiteiten organiseren opdat elk lid kan werken aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling
 2. Ontwikkeling op zakelijk vlak door de talrijke forums en programma’s
 3. Projecten organiseren die een positief effect voor de gemeenschap beogen
 4. Internationale samenwerking

10 redenen om JCI te ontdekken

 1. JCI biedt toptrainingen aan een lage prijs
 2. JCI is een geweldig zakelijk netwerk
 3. JCI helpt de wereld ontdekken
 4. JCI creëert vrienden voor het leven
 5. JCI biedt haar leden commerciële voordelen
 6. JCI helpt high potentials leiders worden
 7. JCI geeft terug aan de gemeenschap
 8. JCI doet groeien zonder risico’s
 9. JCI houdt van fun en feestjes
 10. JCI stimuleert excellentie

JCI Belgium